Αρχική   Επικοινωνία      
Σύνδεσμος για την Πρόληψη και
Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια

Χωρίς Χρέωση

 Γραμμή Στήριξης 116000

Η Ευρωπαϊκή τηλεφωνική γραμμή 116 000 απευθύνεται αποκλειστικά σε περιπτώσεις εξαφανισμένων παιδιών, λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως όλες τις μέρες του χρόνου και η κλήση είναι δωρεάν.

Η υπηρεσία 116000 λειτουργεί από την κοινοπραξία των Μη Κυβερνητικών Οργανισμών, Σύνδεσμος για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια (ΣΠΑΒΟ) και “Hope For Children” UNCRC Policy Centre (HFC).

Το 116000 απευθύνεται σε γονείς, παιδιά και γενικά στο κοινό παρέχοντας ένα ασφαλές δίκτυο σε όσους ταξιδεύουν στην Ευρώπη. Το 116000 δεν υποκαθιστά την αστυνομία. Ωστόσο, παρέχει βοήθεια όταν οι άνθρωποι βρίσκονται σε ξένη χώρα, δε μιλούν τη γλώσσα, δε γνωρίζουν τα τηλέφωνα των τοπικών αρχών και είναι σε σύγχυση σχετικά με το τι πρέπει να κάνουν. Η υπηρεσία θα σας βοηθήσει να έρθετε σε επαφή με την αστυνομία και με οποιονδήποτε άλλο φορέα εάν είναι απαραίτητο.

Το προσωπικό είναι εκπαιδευμένο να προσφέρει υποστήριξη σε γονείς παιδιών που αγνοούνται, να λαμβάνει σημαντική πληροφόρηση από τον κόσμο για ένα παιδί που αγνοείται και να έρχεται σε επαφή με τις αρμόδιες Αρχές.

Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.call116000.org

Η Υπηρεσία χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το πρόγραμμα ΔΑΦΝΗ.Bοήθεια σε άτομο που δέχεται βία
Βοήθεια σε άτομο που ασκεί βία
Ανέγερση Χώρου Φιλοξενίας
Xρήσιμοι σύνδεσμοι

Πληρωμή ετήσιας συνδρομής €20

Δωρεά μέσω Paypal

 
WAKE App