ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΤΗΣΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΠΑΒΟ – Σύνδεσμος για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια
Comments are off for this post

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΤΗΣΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΠΑΒΟ

Πραγματοποιήθηκε  στις 22 Σεπτεμβρίου 2021 , η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια (ΣΠΑΒΟ), στην παρουσία της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, της Υφυπουργού Κοινωνικής Πρόνοιας , του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων εκπροσωπώντας την Υπουργό ΕΠΚΑ, της Γενικής Διευθύντριας του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας, βουλευτών/βουλεύτριων, της Αστυνομίας, του Προέδρου της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου, της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου, της Συμβουλευτικής Επιτροπής για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Βίας στην Οικογένεια, εκπροσώπων του Εθνικού Μηχανισμού για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, Πολιτικών και Γυναικείων Οργανώσεων , άλλων φορέων , μελών, φίλων και υποστηρικτών του ΣΠΑΒΟ.  κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν τα πεπραγμένα του Συνδέσμου για τους μήνες Ιούλιο 2020 – Ιούλιο 2021 και οι οικονομικές καταστάσεις για το έτος 2020.

Στο χαιρετισμό της Υπουργού Εργασίας , Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ιδιαίτερη μνεία έγινε στη σημαντική συμβολή του ΣΠΑΒΟ για την ευαισθητοποίηση της Κυπριακής Κοινωνίας αλλά και στη στήριξη των θυμάτων βίας στην οικογένεια, στέλνοντας παράλληλα ηχηρό μήνυμα για μηδενική ανοχή έναντι κάθε μορφής βίας κατά των γυναικών.

Ακολούθως, η  Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, κα. Αναστασία Ανθούση, εστίασε στη σημαντικότητα του έργου του Οργανισμού ως βασικός συνεργάτης του Κράτους καθώς και  στην καθιέρωση του  στην κυπριακή κοινωνία, έχοντας επιδείξει μακροχρόνιο και πολυεπίπεδο εθελοντικό έργο στον τομέα της πρόληψης και της αντιμετώπισης της βίας στην οικογένεια.

Ακολούθησε η παρουσίαση του έργου του ΣΠΑΠΟ για την περίοδο 07/2020-07/2021 από την Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβούλιου κα. Μαρία Χαβιαρά Κούσιου. Στην ομιλία της αναφέρθηκε στα νέα προγράμματα που ανάπτυξε ο Οργανισμός όπως:

  • Της Γραμμής Βοήθειας SMS 99 984042
  • Την Υπηρεσία Live Chat
  • Του εναλλακτικούς χώρους φιλοξενίας σε Λευκωσία, Λεμεσό, και Πάφο
  • Την Κοινωνική Υπηρεσία ΣΠΑΒΟ
  • Το Πρόγραμμα Φύλαξης και Ψυχοκοινωνικής Εκπαίδευσης παιδιών που διαμένουν στους Χώρους Φιλοξενίας με τις μητέρες τους
  • Το Συμβουλευτικό – Θεραπευτικό Πρόγραμμα ΠΡΩΤΕΑΣ
  • Τη Συμμετοχή και υλοποίηση Ευρωπαϊκών και Εθνικών προγραμμάτων
  • Και τη λειτουργία του καινοτόμου, πρωτοποριακού και διεπιστημονικού Κέντρου ‘Σπίτι της Γυναίκας’.

Στην ομιλία της η κα. Μαρία Χαβιαρά Κούσιου δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα σχέδια  του ΣΠΑΒΟ για το αμέσως επόμενο διάστημα που συμπεριλαμβάνουν:

  • Την εξεύρεση χώρου στην Πάφο για μετεστέγαση του Χώρου Φιλοξενία λόγο αυξημένων αναγκών και τη διαμόρφωση του υφιστάμενου χώρου σε χώρο Κέντρου Άμεσης Βοήθειας Πάφου
  • Τη δημιουργία Κινητής Μονάδας Ενημέρωσης και Παρέμβασης με στόχο την ενημέρωση σε απομακρυσμένες κοινότητες
  • Τη μεταστέγαση των γραφείων του ΣΠΑΒΟ στο νέο κτήριο που ανατέθηκε με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου
  • Την ολοκλήρωση της ανακαίνισης του παλαιού κτηρίου του ΣΠΑΒΟ στη Λεωφόρο Αγλαντζιάς για τη στέγαση του Προγράμματος των Δραστών
  • Τη δημιουργία Χώρου Φιλοξενίας και Συμβουλευτικών Υπηρεσιών στην Λάρνακα

Κλείνοντας, η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κα. Μαρία Χαβιαρά Κούσιου ευχαρίστησε τους Ευρωπαϊκούς, Διεθνής, και Τοπικούς Οργανισμούς καθώς και όλες τις Επιτροπές που υποστηρίζουν το έργο του Οργανισμού, και τους 60 επαγγελματίες που καθημερινά οραματίζονται, δημιουργούν και προσφέρουν.

Την ομιλία της κα. Μαρίας Χαβιαρά Κούσιου ακολούθησε ο οικονομικός υπολογισμός και η έκθεση του ελεγκτή από τον Ταμία του Διοικητικού Συμβουλίου κον. Κωνσταντίνο Αναστασίου και ο διορισμός νέου Ελεγκτή.