ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΕΜΙΛΥΣ ΓΙΟΛΙΤΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΠΑΒΟ – Association for the Prevention and Handling of Violence in the Family
Comments are off for this post

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΕΜΙΛΥΣ ΓΙΟΛΙΤΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΠΑΒΟ

 

01/09/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 1/9/2020  επίσκεψη της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Έμιλυς Γιολίτη, στα γραφεία του Συνδέσμου για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στη Οικογένεια ( ΣΠΑΒΟ).  Η Υπουργός περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΣΠΑΒΟ και γνώρισε τα μέλη του Δ.Σ., την Επιστημονική Διευθύντρια και το προσωπικό του οργανισμού.

Η συζήτηση με την Υπουργό  επικεντρώθηκε στη διεύρυνση της πολύχρονης συνεργασίας μέσα από την:

  1. Επέκταση του θεραπευτικού προγράμματος Δραστών «Πρωτέας»
  2. Ανάπτυξη συνεργασιών στον τομέα της πρόληψης της βίας στην οικογένεια
  3. Ενημέρωση για τις διεργασίες του Σπιτιού της Γυναίκας
  4. Πιλοτική λειτουργία ειδικού κλιμακίου στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού για την διερεύνηση υποθέσεων και καταγγελιών βίας στην οικογένεια.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης ευχαρίστησε τον ΣΠΑΒΟ για την προσφορά του στο τομέα της έμφυλης βίας  και της βίας στην οικογένεια, αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα της συμβολής του στο έργο της πολιτείας και επιβεβαίωσε τη συνέχιση της στήριξης του Υπουργείου στο έργο του Οργανισμού.

Η Πρόεδρος του Δ.Σ. Μαρία Κούσιου επικεντρώθηκε στην διαχρονική στήριξη του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης στο ΣΠΑΒΟ και ευχαρίστησε την Υπουργό για το ενδιαφέρον της στα θέματα βίας και για την επίσκεψη της στον Οργανισμό.

Στην Υπουργό επιδόθηκε το χειροποίητο βραχιόλι του Οργανισμού καθώς και υπόμνημα με στόχο τη  συνεργασία στο Θεραπευτικό πρόγραμμα Δραστών «Πρωτέας».