Εκδήλωση “ONE Billion Rising” – Σύνδεσμος για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια

Εκδήλωση “ONE Billion Rising”

Event details

  • Σάββατο | February 10, 2019
  • 8:00 πμ - 11:00 πμ
  • Πλατεία Φανερωμένης, Λευκωσία.

Για έβδομη συνεχή χρονιά, στις 10 Φεβρουαρίου 2019, ξεσηκωνόμαστε για να διαμαρτυρηθούμε ενάντια στη βία κατά των γυναικών από συζύγους και συντρόφους.

Ας σταματήσουμε να αγνοούμε τις μελανιές, ορατές και μη, και να στηρίξουμε τις γυναίκες που υπόκεινται βία, κάθε μορφής βία. Για να διεκδικήσουμε από το κράτος άμεση υλοποίηση της υποχρέωσης του για να παρέχει ασφάλεια σε κάθε γυναίκα που κακοποιείται.

Σας καλούμε να δεσμευθείτε για συνεχή αντίσταση και αλληλεγγύη.

Να δράσετε, όχι μια μέρα αλλά κάθε μέρα ενάντια στη Βία κατά των Γυναικών.

Ας κάνουμε την επανάσταση τρόπο ζωής.

Η συμμετοχή σας στην εκδήλωση One Billion Rising Revolution ενισχύει τη φωνή  μας για να δοθεί ένα τέλος στη βία ενάντια στις γυναίκες από συζύγους και συντρόφους.

Τα τελευταία 15 χρόνια στην Κύπρο, υπήρξαν πέραν των 30 δολοφονιών γυναικών από συντρόφους ή πρώην συντρόφους. Σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια (ΣΠΑΒΟ), το 89% των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας κατά τη διάρκεια του 2017 ήταν γυναίκες. Η τηλεφωνική γραμμή στήριξης θυμάτων 1440 για το έτος 2018 δέχθηκε συνολικά 14.404 κλήσεις, με τον αριθμό να σημειώνει αύξηση, αφού το 2017 η συγκεκριμένη γραμμή δέχθηκε 12.833 κλήσεις.

1 στις 3 γυναίκες στον πλανήτη μας συμπεριλαμβανομένου και της Κύπρου κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει ΒΙΑ: σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική. Αυτό σημαίνει ΕΝΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΡΙΤΣΙΑ

ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩ. ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΙ. ΕΝΩΝΩ.

Ο Σύνδεσμος για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια (ΣΠΑΒΟ) θα συμμετέχει και φέτος στην εκστρατεία του ONE Billion Rising που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10.02.2019 στην Πλατεία Φανερωμένης στη Λευκωσία.

Στήριξε την εκστρατεία χρησιμοποιώντας: #OneBillionRising #OBR19CY #RiseResistUnite #RiseInSolidarity

Υπό την Αιγίδα του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, με την επιχορήγηση του Εθνικού Μηχανισμού για τα Δικαιώματα της Γυναίκας

Χορηγός Επικοινωνίας: Εφημερίδα Πολίτης και Ράδιο Πολίτης

Στηρίζουν: Kemanes Print Shop –  S. Synergia Media Ltd, University of Nicosia, ‘Think Positive’ Design studio.

Πρόγραμμα Εκδήλωσης:

11.00 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

11.30 Μια μικρή ομιλία από την Πρόεδρο του ΚΛΓ

11.35 Πορεία στις οδούς Ονασαγόρου και Λήδρας

12.15 Χορευτικό

13.00 Λήξη