Εκδήλωση “ONE Billion Rising” – Σύνδεσμος για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια

Εκδήλωση “ONE Billion Rising”

Event details

  • Παρασκευή | March 10, 2018
  • 9:00 πμ - 11:00 πμ
  • Πλατεία Φανερωμένης, Λευκωσία.

1 στις 3 γυναίκες στον πλανήτη θα υποστεί σωματική, σεξουαλική βία ή ψυχολογική βία κάποια στιγμή στη ζωή της. Αυτό σημαίνει πως ΕΝΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΡΙΤΣΙΑ (ONE BILLION WOMEN AND GIRLS) που ζουν σήμερα ανάμεσά μας θα πέσουν θύματα βίας.

Η εκδήλωση One Billion Rising που πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε εκατοντάδες χώρες, καλεί τις γυναίκες να ξεσηκωθούν και να ενώσουν τις φωνές τους ενάντια σε κάθε μορφής βία κατά των γυναικών και κοριτσιών. Το καλοκαίρι του 2017 ξεκίνησε μια θύελλα καταγγελιών με τις αποκαλύψεις γυναικών που υπέστησαν σεξουαλική παρενόχληση από τον παραγωγό του Χόλυγουντ Harvey Winstein. Αμέτρητες γυναίκες ανά τον κόσμο «έσπασαν τη σιωπή» και μοιράστηκαν τις προσωπικές τους ιστορίες σεξουαλικής βίας. Γυναίκες που έχουν πέσει θύματα βιασμού ή απόπειρας βιασμού, που έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση στον εργασιακό, κοινωνικό και οικογενειακό τους περιβάλλον.

Το Σάββατο, 10 Μαρτίου 2018, στις 12:00π.μ. όλες και όλοι μαζί ξεσηκωνόμαστε ενάντια στη σεξουαλική βία κατά των γυναικών! One Billion Rising 2018!

Δηλώνουμε μηδενική ανοχή για τη σεξουαλική βία κατά των γυναικών και απαιτούμε δικαιοσύνη και καταδίκη για τους θύτες.
ΦΕΤΟΣ, ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ.

Ο Σύνδεσμος για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια (ΣΠΑΒΟ) θα συμμετέχει στην εκστρατεία και θα εκπροσωπηθεί από τις λειτουργούς Αναστασία Σάββα, Υπεύθυνη Θεραπευτικών Προγραμμάτων και Γραμμών Βοήθειας και Παναγιώτα Γρηγορίου, Επικεφαλής Κέντρου Άμεσης Βοήθειας και Συμβουλευτικής Υποστήριξης του Συνδέσμου.

Υπό την Αιγίδα του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως.
Με την επιχορήγηση του Εθνικού Μηχανισμού για τα Δικαιώματα της Γυναίκας
Χορηγοί επικοινωνίας: Deejay93.5 και wiz Urban Guide